FAQ - EARFORCE

Het aanleveren van beeld bij voorkeur in het 'ProRes 422' formaat, maar we kunnen ook werken met 'mp4'. Audio het liefst als 'wav/aif' maar met 'mp3' kunnen we ook overweg. De audio van een offline video montage ontvangen we graag in het 'OMF/AAF' formaat.
TVC staat voor Televisie Commercial. Een Preroll is een online commercial die je verplicht bent te kijken voorafgaand aan een video. RC staat voor Radio Commercial Online is een verzamelnaam voor diverse films zoals : explanation video, manifest, testimonial, bedrijspresentatie, instructievideo.
Earforce werkt ook op project basis. Hierover kunnen afspraken  worden gemaakt met de planning. Dit kun je doen door te mailen naar: info@earforce.nl  of te bellen naar: +31 (0)20 663 77 83
Nee, je mag zelf een voice-over regelen maar wij maken ook graag een op maat gemaakt stemvoorstel voor je.
Ja, je kan een opname via Skype bijwonen en de stem coachen alsof je zelf in de studio aanwezig bent.
Een soundlogo is een herkenbaar kort melodietje/geluid die de merkwaarden vertaalt. Het is een belangrijk onderdeel van de sonic branding. Het is meestal een fragment uit het corporate theme. Het corporate theme is een speciaal voor een merk gecomponeerd stuk muziek geïnspireerd op de merkwaarden. Ook kan de melodie gebruikt worden in verschillende stijlen/uitvoeringen. Een jingle is een kort stuk muziek, vaak gezongen, ter bevordering van de herkenbaarheid van een programma of radio station. Een bedding is achtergrondmuziek bedoeld als begeleiding en sfeermaker voor de voice-over.
Sonic branding is gebruik maken van muziek in reclame op een strategische manier. Het brengt merk en gebruiker dichter bij elkaar. Hierdoor wordt een merk sterker en daardoor sneller door een consument herkend. Sonic branding brengt een onbewust positief gevoel teweeg.
Foley is de reproductie van geluidseffecten die worden toegevoegd aan het beeld om de audio kwaliteit en beleving te verbeteren. De beste Foley is zo goed geïntegreerd in een film dat het onopgemerkt blijft door de kijker. Het helpt om een gevoel van realiteit binnen een scène te creëren. Zonder deze cruciale achtergrondgeluiden ‘voelen’ films onnatuurlijk en ongemakkelijk. Foley kan ook worden gebruikt als dekmantel voor ongewenste geluiden op de set tijdens het filmen, zoals overvliegende vliegtuigen of passerend verkeer.
Mastering is het compatible maken van de eindmix voor diverse speakers, denk aan laptop/computer, telefoon of televisie. Mixing is het samenbrengen verschillende muzieklagen. Kort gezegd het samenvoegen van al het opgenomen materiaal. This is where the magic happens en daar kunnen we dan ook niet meer over vertellen..
Buma/Stemra is de auteursrechtenorganisatie van muziekauteurs en muziekuitgevers in Nederland en vertegenwoordigt de belangen van haar leden wereldwijd. Muziek kan worden ingezet bij verschillende uitingen zoals banners, commercials, ringtones, digitale of fysieke kaarten, nieuwsbrieven, een single, een band-uitvoering etc. Voor het gebruik van muziek wordt betaald  door de gebruiker aan de belangenvereniging BUMA en die keert weer uit aan de componisten, tekstschrijvers en uitgevers. Deze regeling is wetmatig bepaald en vastgelegd in de wet muziek- en auteursrechten. De meeste organisaties zijn lid van BUMA en betalen “automatisch” aan BUMA.  Bij online muziekgebruik moet er veelal een aparte overeenkomst worden gesloten door de gebruiker en BUMA.