Sonic Branding - EARFORCE

Wil je graag je met sonic branding beginnen maar heb je geen studio? Bij Earforce hebben we vijf opnamestudio’s in Amsterdam met een ervaren productieteam dat jou kan helpen jouw unieke geluid te maken. Samen werken we aan je ideeën en maken we een uniek geluid voor jouw bedrijf!

 

Trigger emoties

Als bedrijf zijnde, is het belangrijk om merkbekendheid op te bouwen en ervoor te zorgen dat je klanten loyaal blijven aan je producten of service. Het triggeren van emotie speelt hierbij een belangrijke rol en kan van grote waarde zijn. Zo kan het helpen een verbinding te maken met je consumenten, je merkherkenning te verbeteren, je merk te differentiëren, informatie effectiever over te dragen en merkloyaliteit te versterken. En wat triggert er nu meer emotie dan een melodie? 

 Inderdaad, het hebben van een herkenbaar en uniek geluid is van groot belang om je merk te versterken. Het gebruik van dit specifieke geluid wordt ook wel sonic branding genoemd, een techniek die van zeer groot belang is voor bedrijven. 

 

Wat is sonic branding

Sonic branding is het gebruik van geluid en muziek om je merk te identificeren en te versterken. Dit doe je door een uniek geluid te creëren dat consumenten associëren met een specifiek merk, in dit geval dat van jou. Je kan sonic branding ook wel vergelijken met visuele branding, waarbij visuele elementen zoals logo’s en kleuren worden geassocieerd met een merk om dit te identificeren. Met sonic branding gebeurt net hetzelfde, je geeft een merk een auditieve identiteit. 

Het gebruik van muziek bij marketing is natuurlijk niet iets nieuws. Het bestaat al jaren en is er altijd al geweest. Denk aan de “I’m Lovin’ It” jingle van McDonalds, dat al meer dan 20 jaar gebruikt wordt en ondertussen een iconisch onderdeel is geworden van de fastfoodketen. Of, denk aan het deuntje van Kruidvat, “steeds verrassend altijd voordelig!”. Ook deze jingle zing je direct mee en zit na het horen voor een tijdje vast in je hoofd. Maar sonic branding moet niet altijd tekst bevatten, denk aan het het start-up geluid van Windows en het introliedje van Netflix. Sonic branding kan alle kanten op!

Hoe werkt sonic branding?

Zodra je een geluid hebt gecreëerd dat voor een emotionele band tussen je merk en consumenten zorgt, is het tijd voor herhaling en consistentie. Het is belangrijk dat als consumenten in aanraking komen met je merk, ze altijd en overal hetzelfde deuntje te horen krijgen. En hiermee bedoelen we letterlijk overal, op tv, radio, social media, out-of-house, overal waar ze met je merk in aanmerking kunnen komen. Het doel is in de gedachte van de consumenten te komen.

Mensen worden dagelijks geconfronteerd met het maken van keuzes, al hebben ze dat niet altijd bewust door. In een situatie waarbij we niet meteen weten wat te doen, vallen we standaard terug op onze gewoontes. Dingen die we gewend zijn, dingen die we kennen. We hebben de neiging terug te vallen op vaste patronen die ons het meeste opleveren, ons een goed gevoel geven en, het belangrijkste, de minste energie verbruiken. Als we beslissen iets nieuw te kopen, doen we hetzelfde. We zullen altijd gaan voor wat vertrouwd aanvoelt. Het is dus belangrijk dat jouw merk in deze groep terecht komt en top of mind wordt tijdens het aankoopprocess. En dat kan aan de hand van sonic branding

 

Hoe maak ik een uniek geluid? 

Als je beslist om aan sonic branding te doen, is het belangrijk dat dit je merk representeert op de correcte manier. Je wilt geen triestig deuntje gebruiken als je een energiek en vrolijk bedrijf bent. Wees creatief en maak iets authentiek dat de waarden van je bedrijf vertaalt. Zie dit geluid als de verpersoonlijking van je bedrijf. Coca-Cola maakt bijvoorbeeld gebruik van hun product zoals het openen, inschenken en drinken van hun producten. Philips maakt daarentegen gebruik van gloeilampen. 

Maar hoe maak je dit unieke geluid? Zo een melodie maak je natuurlijk niet zomaar. Er komt veel techniek bij kijken, je hebt een opnamestudio nodig en experts met kennis en ervaring. Goed nieuws voor jou, wij zijn in het bezit van al deze zaken! 

 

Earforce

Gevestigd in Amsterdam, beschikken we over vijf geluidsstudio’s met geavanceerde apparatuur. Earforce bestaat uit een creatief productieteam dat unieke muziek produceert voor reclame, film, online video’s en meer. We zijn in het bezit van de laatste technologische snufjes en kunnen samen jouw ideeën nog beter maken! 

Op zoek naar dat unieke geluid voor jouw merk? Welk geluid je ook zoekt, wij weten hoe het klinkt! Zin om met ons samen te werken? Profiteer van ongekende kwaliteit door een afspraak te maken via +31 (0)20 663 77 83 of info@earforce.nl