Gebruikmaken van stock music

Creatief met geluid

Advies en tips uit de praktijk

Ga voor een groot bereik

Het kan erg lastig zijn om stock music te vinden die past bij jouw project. De muziek die vrij is van auteursrecht, oftewel auteursvrije muziek, en gebruikt mag worden voor allerlei doeleinden, is in veel gevallen niet geschikt. Denk bijvoorbeeld aan rechtenvrije muziek die vaak voor YouTube gebruikt wordt en telkens weer terugkomt. Bij Earforce in Amsterdam helpen we je met het vinden van geschikte stockmuziek voor films, commercials, YouTube en content voor allerlei andere kanalen. Bovendien staan we voor je klaar met begeleiding bij het afkopen van de rechten die aan deze muziek verbonden zitten.

Stock music voor jouw reclamebureau of bedrijf

Onze professionals hebben ruime ervaring met het maken van muziek en het vinden van passende stockmuziek. Zo zijn wij bijvoorbeeld de componist van de Unoxtune. Ook matchten wij muziek voor Ernst & Young, Taksi, Batavia Stad, Ministerie SZW, De Nederlandsche Bank en vele andere merken. Er is een vrij unieke Earforce Stock Library met eigen stockmuziek. Hier vind je stock music die niet voor de hand ligt en heel verrassend kan werken. Onze stockmuziek wordt onder andere geleverd aan reclamebureaus, bedrijven, artiesten en uitgevers. Het zakelijke deel is heel helder: voor deze muziek hebben wij een prijs per seconde, per medium (denk bijvoorbeeld aan YouTube) en per locatie.

De Earforce Stock Library: stockmuziek die niet standaard te vinden is

Het vinden van de juiste rechtenvrije (na afkoop) muziek bijvoorbeeld voor jouw commercial of YouTube-kanaal, is niet gemakkelijk om verschillende redenen:

  • Er is veel aanbod aan stock music.
  • Er wordt vaak gekozen voor de meest voor de hand liggende track voor bijvoorbeeld een YouTube-video, terwijl andere (na afkoop) rechtenvrije muziek meer waarde toevoegt.
  • Een bekend muziekje roept bij luisteraars verschillende associaties op en dat pakt niet altijd goed uit.
  • De muziek gaat niet om individuele smaak, maar om het versterken van de boodschap van het product.

Earforce biedt stock music aan in vele vormen, verschillende muziekstijlen en ook op maat. Wij beschikken over onze eigen zeer uitgebreide muziekstudio. Je hebt de mogelijkheid om alles zelf te beluisteren. Bij ons draait het niet om de kwantiteit van de muziek, maar om diversiteit en het hele eigen karakter ervan. Dat zijn de voordelen die je ervaart van onze dienstverlening, ten opzichte van het gebruik van de veelvoorkomende auteursvrije muziek die je overal op het internet vindt.

Ga voor een unieke sound in plaats van auteursvrije muziek

Wil je een unieke sound toevoegen aan jouw project en niet gaan voor de rechtenvrije muziek die veelal voor YouTube en andere kanalen wordt gebruikt? Wij staan graag voor je klaar met begeleiding bij het afkopen van rechten of het creëren van passende muziek. Wil je meer informatie over de voordelen van onze diensten ten opzichte van het gebruik van auteursvrije muziek of heb je vragen? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 (0)20 663 77 83, door te mailen naar info@earforce.nl of door het contactformulier in te vullen.